Milieubewust met Furoshiki

Nieuw van Vibram: Furoshiki Eco Free

In de Japanse cultuur refereert 'Furoshiki' aan het omwikkelen, vasthouden en dragen van verschillende objecten in een doek (wikkeldoek). Vibram heeft zich hierdoor laten inspireren bij het ontwikkelen van de eerste ‘wrapping sole’. De Furoshiki schoenen zijn uniek: gewoon om je voet wrappen en gaan. Voor 2023 introduceert het merk een geheel nieuw, milieubewust model: Furoshiki Eco Free. Dit model is voor een groot deel gemaakt van natuurlijke en gerecyclede materialen. Hieronder vertellen we je er alles over!

Met Furoshiki Eco Free kun je nu ook op een milieuvriendelijke manier genieten van de comfortabele pasvorm van deze unieke schoenen. Het bovenwerk van de schoenen is gemaakt van 90% gerecycled elastisch materiaal. Het materiaal rekt naar alle kanten, wat voor een perfecte pasvorm zorgt. De Vibram Ecostep Natural buitenzool is voor 90% gemaakt van natuurlijke materialen en voor 100% gekleurd met natuurlijke pigmenten. Het minimalistische voetbed is voor nog meer comfort voorzien van zacht EVA en de gebruikte garens bevatten voor een groot deel gerecycled polyester.

Makkelijk mee te nemen en aan te trekken en multifunctioneel, met de Eco Free wordt de Vibram ‘wrapping sole’ naar een geheel nieuw level gebracht. Met een milieuvriendelijk design worden de voeten op een natuurlijke manier omwikkeld, van de outdoorwereld tot het stadslandschap.