Vibram Furoshiki wint 2018 Golden Compass Award!

Innovatieve schoen door Italian Design Association onderscheiden met prestigieuze design award

Geweldig nieuws vanuit Italië: tijdens een officiële ceremonie in Castello Sforzesco in Milaan, heeft Vibram uit handen van de voorzitter van de Italian Design Association (ADI) één van de meest gewilde awards in de designwereld ontvangen, de 2018 ADI Golden Compass. Het Italiaanse merk heeft de award ontvangen voor de innovatieve Furoshiki modellen.

In de aanwezigheid van verschillende autoriteiten, leden van de ADI, publiek en pers, heeft Luciano Galimberti, voorzitter van de ADI, de Golden Compass Award aan Vibram uitgereikt. Na een voorselectie van verschillende producten door experts, designers, historici en in design gespecialiseerde journalisten is het Italiaanse merk er uiteindelijk met de felbegeerde award vandoor gegaan.

Vibram Furoshiki, The Wrapping Sole, is een innovatief concept van een Vibram zool die doorloopt in de upper om zo elke voet optimaal te omwikkelen. Ongeacht maat of conditie, Furoshiki garandeert een gepersonaliseerde pasvorm en een ontzettend hoge mate van comfort. Geïnspireerd door de Japanse kunst van 'furoshiki', dat refereert aan het omwikkelen, vasthouden en dragen van verschillende objecten in een wikkeldoek, is de Vibram XS City rubberen zool de basis van de Furoshiki modellen. Deze zool is gegarandeerd duurzaam en biedt uitstekende grip. Voor de upper is gekozen voor Sensitive Fabrics van Eurojersey.

Vibram Furoshiki heeft al verschillende onderscheidingen ontvangen, zowel vanuit Italië als internationaal, voor het originele en innovatieve design. Zo hebben deze schoenen in 2017 de Golden Compass International Award op het gebied van 'Sport, Performance and Innovation' en de ADI Design Index 2017 'Award for Innovation' gewonnen. Deze onderscheidingen hebben dit jaar gezorgd voor het winnen van de 'award onder de awards', de nationale award voor innovatie. Daarnaast heeft het merk de 'Grand Award' tijdens de Design for Asia 2017 gewonnen én, meer recent, de Design Intelligence Award in de categorie 'Excellence' tijdens de China Academy of Art. Allemaal onderscheidingen die de originaliteit en innovatie van Vibram Furoshiki erkennen.