Duik in de geschiedenis van Vibram FiveFingers!

Van rubberen zool naar schoen met vijf tenen

Heb jij thuis een paar wandelschoenen staan? Grote kans dat die voorzien zijn van een Vibram zool. De oprichter van dit Italiaanse merk, Vitale Bramani, ontwikkelde namelijk de allereerste rubberen zool voor schoenen voor bergbeklimmers. Zijn uitvinding heeft de manier waarop wij ons over de aarde voortbewegen voorgoed veranderd en maakt Vibram al meer dan 75 jaar een vertrouwde naam op het gebied van sportieve prestaties en innovaties.

Hoe het begon…
Als ervaren berggids en alpinist in de Italiaanse Alpen wist Vitale als geen ander hoe belangrijk veiligheid is. Hij besefte dat rubberen zolen van levensbelang konden zijn en een prachtig succesverhaal volgde: de productie van miljoenen zolen voor de allerbeste schoenen in de branche. En dat bracht Vibram naar de volgende mijlpaal.

Schoenen met vijf tenen: Vibram FiveFingers
In 2001 begon Vibram in het Creative Lab in Milaan met het onderzoek naar en het testen van een uitzonderlijk nieuw concept. De uitkomst? Een baanbrekende innovatie! Een zool en schoen waarmee de voeten op een natuurlijke manier kunnen werken en bewegen, alsof je op blote voeten loopt. In 2006 zag het eerste paar Vibram FiveFingers het levenslicht.

Vibram FiveFingers, uniek in z'n soort, staan haaks op het schoeisel dat we kennen. In FiveFingers hebben je voeten namelijk alle vrijheid om zich te krommen en te strekken op de dunne, soepele zolen, en zijn ze toch optimaal beschermd. De schoenen zijn voorzien van vijf aparte tenen, net als onze eigen voeten. Deze eigenschappen samen zorgen ervoor dat elke stap die je met Vibram FiveFingers zet, een unieke ervaring is!

TIP
Het lopen op Vibram FiveFingers is echt anders dan je gewend bent van conventionele schoenen, laat je daarom altijd goed adviseren door een specialist.

Video: Welcome to Vibram FiveFingers